Nadat het theorie-examen had plaatsgevonden in januari, was het nu tijd  om te spelen voor het praktijkexamen. Twee leerlingen van muziekvereniging N.A.G. zijn klaargestoomd voor dit examen. Het eerste gedeelte bestond uit een aantal onderdelen, zoals het ritmische en melodische prima vista, waarbij de leerlingen op het eerste gezicht een stuk moeten spelen.
Maar ze hadden natuurlijk ook geoefend op andere muziekstukken zoals Hippo-Hop. Ook een werd er geïmproviseerd en een stuk uit het hoofd gespeeld.

De laatste muziekstukken werden gespeeld samen met de fanfare. Dit is het uiteindelijk het doel, het meespelen bij het grote orkest.  Leraar en dirigent Herman van Teffelen dirigeerde bekende stukken zoals Tosselli’s Serenata en Arioso.  Het laatste punt om het beoordelingsformulier was samenspel.

Namens de vereniging feliciteren wij Yinte en Fenne met het behaalde A-diploma.  Ze mogen trost zijn op het resultaat en behaalde punten. Nu zijn ze een onderdeel van het orkest geworden en zullen wekelijks mee repeteren op de donderdagavond.

We hopen nog veel van ze te horen.