Jong geleerd…

Het maken van muziek is goed voor de algemene ontwikkeling van het kind. Het luisteren naar elkaar, samen werken en samen spelen, motorische vaardigheden ontwikkelen, dragen bij aan de ontwikkeling van het brein.
Vanuit de gemeente Beuningen wordt ingezet op de muziekeducatie, eventuele subsidies dragen hieraan bij waardoor het laagdrempelig blijft. De muzieklessen worden in de groepen 4 en 5 onder schooltijd gestart. Vanaf groep 5 kan ook na schooltijd met lessen op een muziekinstrument worden begonnen in de blazersklas. Dit is het basisjaar waarin een combinatie gemaakt wordt met instructie op het instrument om vaardiger te worden én samenspelen. Het is niet alleen oefenen, maar ook optreden want het is stoer om voor een goed gevulde zaal gezamenlijk tijdens uitvoeringen te laten zien wat je zoal geleerd hebt.


Het gezamenlijk maken van muziek vindt eenmaal per week plaats binnen de school. Om het kennisniveau en hiermede het speelplezier te verhogen, worden aan de deelnemers van deze blazersklas later ook privélessen gegeven.
Het is verbazingwekkend te zien in welk hoog tempo deze leerlingen onder leiding van Herman van Teffelen, vorderingen maken. Na verloop van tijd stromen de leerlingen door naar het oefenorkest en kunnen de leerlingen opgaan voor het A-diploma en door naar het grote orkest.

Het maken van blaasmuziek is de laatste jaren een steeds meer trendy activiteit bij de jeugd. Alle moderne en eigentijdse nummers kun je op deze wijze leren spelen.

Heb jij ook belangstelling om op deze gave manier het musiceren op blaasinstrumenten je aan te leren, voor informatie neem dan contact op met opleidingen@nagweurt.nl.
Wil lid worden neem dan contact op via de lidmaatschapspagina of met ons secretariaat, secretaris@nagweurt.nl

Muziek maken?

Lijkt het ook jou leuk om muziek te maken? Nieuwsgierig naar een repetitie, kom dan gerust een keer vrijblijvend langs op een repetitie-avond. We ontvangen je graag. Je mag ook contact opnemen met de secretaris als je eerst wat meer wilt weten.