Muziekvereniging Weurt ruim 100 jaar!

Met het jubileumjaar achter de rug, kijken we terug op 100 jaar muzikale gezelligheid. De vele jaren hebben hoogtepunten en ook mindere punten gekend. Van de topjaren begin jaren 30, toen voor de 5e keer de 1ste prijs werd behaald, de zeer succesvolle Eindejaarconcerten, Gruwelnacht(en) en Fancy Fairs in de jaren 60, maar ook de Braderieën in de jaren 80 met de roemruchte disco-avonden, tot het ingehaald worden door de veranderende tijd van deze evenementen.

De muziekvereniging was en is altijd present bij lokale activiteiten, feesten en het brengen van een serenade. Het organiseren van evenementen voor de Weurtse gemeenschap om natuurlijk ook de vereniging te versterken loopt als rode draad door de de historie.

Deze laatste rollen hebben heden ten dagen meer accent gekregen. Muzikale prestaties, door deel te nemen aan concoursen en festivals hebben een beduidend minder accent als vroeger. Het vermaak (hobby) en gezelligheid (waar onder het samen musiceren) zijn belangrijker geworden in de huidige tijd.

We zijn ook erg blij met ons plekje als muziekvereniging binnen onze dorpsgemeenschap, die nog steeds van grote betekenis is.
Dit blijkt ook uit de bereidheid en contacten met onze dorpsgenoten.

In 2019 vierde we ons 100 jarig jubileum. Dit hebben we niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Ter gelegenheid daarvan is deze tijdlijn samengesteld en vindt u meer geschiedenis.
Het was een feestelijk jaar bekroond met de koninklijke onderscheiding.