Een echt orkest voor leerlingen en muzikanten in opleiding

Wanneer de muzikanten in opleiding genoeg kennis hebben mogen ze  doorstromen naar het oefenorkest, waarin samenspel nog belangrijker wordt. Met de ondersteuning van een aantal leden van de fanfare en de dirigent worden ze voorbereid op het grote werk; het fanfareorkest. Na het behalen van het A-diploma mogen ze door naar de fanfare.

Het oefenorkest is ook een prima platform voor volwassenen die op een latere leeftijd muziek leren, of het juist weer oppakken. Hier worden muzikanten dus op een plezierige manier klaargestoomd voor het fanfareorkest.

Het repertoire wordt steeds afgestemd op het niveau van de deelnemende leden aan dit orkest. De wijze van repeteren wordt gekenmerkt door ongedwongenheid, het op min of meer speelse wijze aanleren van nieuwe vaardigheden.
Het maken van blaasmuziek is de laatste jaren een steeds meer trendy activiteit bij de jeugd. Alle moderne en eigentijdse songs kun je op deze wijze leren spelen.

Het oefenorkest repeteert op de maandag van 19.00 tot 20.00 uur en staat onder leiding van dirigent Herman van Teffelen. Sommige leden van de het fanfareorkest spelen met veel plezier nog mee en ondersteunen de nieuwe muzikanten.

Met vragen over het oefenorkest kun je contact opnemen met ons secretariaat, secretaris@nagweurt.nl