Opleidingen

Gezelligheid en samenzijn staan bij ons hoog in het vaandel (letterlijk en figuurlijk). Samen muziek maken werkt verbindend en geeft voldoening. Iedereen in de vereniging heeft een plek daarin en is belangrijk. Of je nu triangel of solo bugel speelt, met of zonder diploma, samen maken we de gezelligheid!

De muziekvereniging heeft een eigen muziekopleiding voor jeugd (tot 18 jaar) en een voor volwassenen. De inzet is om zo snel mogelijk samen met anderen muziek te spelen en toe te treden tot het fanfare orkest.

Het oefenorkest is de eerste kennismaking met het samenspel, dit is voor alle muzikanten, ongeacht hun leeftijd, belangrijk. In een ongedwongen sfeer, met behulp van maatjes wordt iedereen ondersteund en wegwijs gemaakt in het samen musiceren.

Muziekinstrumenten en lesmateriaal worden beschikbaar gesteld door de vereniging. Op een eigen instrument spelen kan natuurlijk ook. Voor de lessen wordt een kleine extra bijdrage gevraagd. Deze kan laag gehouden worden door de subsidies de we ontvangen. De begeleiding van de lessen wordt gedaan onder leiding van een dirigent. Hier kunt u meer informatie over hem vinden.


Afhankelijk van de snelheid van leren en ervaring opdoen duurt het 1 tot 2 jaar. Thuis oefen zal altijd helpen en zal de ontwikkeling versnellen. Dit geldt natuurlijk voor jong en oud. Soms zijn er leuke extra activiteiten zoals dagje ‘Toverland’, ‘Bounze’ of een Activiteitendag. Wanneer muzikanten in opleiding genoeg kennis en speel ervaring hebben mogen ze doorstromen naar het fanfare orkest.