Met zomerse temperaturen vond het voor de derde maal het KNUS concert plaats in Weurt.
Het thema ”Geef muziek de ruimte” werd in brede zin geïnterpreteerd.
De majorette van muziekvereniging U.L.T.O. opende de avond met het nummer ex’s & oh’s van Elle King.
Het KNUS jeugdorkest onder leiding van Herman van Teffelen en Dominik Sehlbach vervolgde het programma. Eén orkest gevormd van alle jeugdleden op een blaas- of slagwerkinstrument.  Zo werd een ode gespeeld voor alle mama’s in de zaal met ”Bella Mama” en werd het publiek meegenomen met de boomwhackers bij ”the lion sleeps tonight”.  Voor de pauze stond de slagwerkgroep van K&V onder leiding van René van Lokven op het podium . Met nummers van ”Things we lost in the fire” van Bastille. Maar ook het nummer ”Crackling Fire” waarin het vuurtje dat rustig wordt ontstoken, zich langzaam oplaait tot een  groot vuur, maar ook weer langzaam dooft.

Na de pauze opende het grote KNUS orkest met Star Wars van John Williams en de reis gaat verder de ruimte in. Met het ruimteschip ”De Curiosity’’ vloog KNUS naar Mars.  Het programma vervolgde met nummers zoals:  ”Life on Mars” van David Bowie, Skyfall van Adele en ”Gulliver’s travels”.

Namens de KNUS commissie willen wij iedereen bedanken die deze samenwerking met alle 3 de muziekverenigingen mogelijk gemaakt hebben.

De foto’s van deze avond vind u op deze pagina
Fotograaf: Paul Benschop