In één middag een muziekstuk instuderen en dezelfde middag al uitvoeren.

In het kader van het 100-jarig bestaan van de muziekvereniging NAG (na arbeid gezelligheid) organiseerde de vereniging een Play In voor de jeugd tot 16 jaar. 28 Kinderen kwamen 9 november precies 12 uur naar de Kloosterhof en ze vonden het maar spannend.

Na het instuderen van het openingsnummer werd het tijd voor een broodje. Daarna verspreidden de kinderen zich door het gebouw om op een plekje apart van de rest een stuk in te studeren. Dat uitwaaieren ging in een spelvorm en de kinderen vonden het uitdagend. Er was tevens ruimte om een solo in te studeren teneinde dit later voor het publiek te spelen.

En toen was het tijd voor de uitvoering, het publiek kwam de zaal binnen en de spanning voor de Play In steeg. De voorstelling begon met het stuk: Castles of Scotland met vier verschillende delen wat de vier Schotse kastelen beschreef. De jongelui speelden met groot gemak alsof ze al jaren samen het orkest vormden. Het tweede stuk, Fireball,  was ingestudeerd tijdens de speurtocht met ruimte voor de solo’s. Dirigent Herman smeedde het vakkundig tot één geheel en het publiek genoot. Met speels gemak laveerde Herman het orkest langs alle solo’s en tijdens de finale speelde ze het dak eraf.

Het orkest kreeg een daverend applaus en tevreden keerden de muzikanten huiswaarts.