Eenieder kent wel het tv-programma Maestro waar men op zoek gaat naar een dirigent die een muziekstuk goed ten einde te brengt.

Nu wordt ter gelegenheid van het 100 jarig bestaan van muziekvereniging N.A.G. op zondagmiddag 24 maart in Weurt een eigen versie van een maestroconcert georganiseerd.

Bekende mensen uit onze (Weurtse) gemeenschap op de bok gaan staan als dirigent en zullen allen een muziekstuk dirigeren en samen met N.A.G.  zorgen dat het muziekstuk gaat klinken zoals de componist het bedoeld had.

De deelnemers aan deze maestro zijn allen nauwelijks bekend met het dirigeren. Want dirigeren is en blijft een vak.

De dirigenten in spé zullen door een vakjury worden beoordeeld en natuurlijk heeft het publiek ook een belangrijke stem.

Wil je weten hoe de dirigenten in spé het ervan afbrengen kom dan op zondagmiddag 24 maart naar ontmoetingsplek de Kloosterhof in Weurt. Deze middag begint om 14.00 uur.

Dit maestroconcert zal een leuke en gezellige middag worden met natuurlijk een knipoog naar de moeilijkheidsgraad voor de verschillende maestro’s.

Aan het einde van de middag wordt bekend gemaakt wie de Weurts maestro wordt.  Deze middag is voor iedereen vrij toegankelijk.